Historia

Tilan historia osakuntien majapaikkana ulottuu kymmenien vuosien taakse ja Ylioppilastalo B:n katutason osakuntatila onkin vuosien varrella nähnyt sitsejä ja osistansseja salissa, bändejä lavalla, laneja, kisakatsomoita ym. ym.

S-Osis (1975-2012)

S-Osis oli Satakuntalais-Hämäläisen Osakunnan ja Savo-Karjalaisen Osakunnan opiskelijavoimin pyörittämä C-oikeuksin varustettu osakuntaravintola. Se oli osakuntien ylläpitämä monitoimitila, joka päivisin toimi osakuntatilana, opiskelijan olohuoneena, jossa opiskelijoilla oli mahdollisuus virkistäytyä luentojen välissä. Iltaisin se palveli opiskelijayhdistyksiä bile- ja kokoustilana ja toimi myös klubina, josta monen bändin menestystarina on alkanut. S-Osiksen 37-vuotinen taival päättyi vappuna 2012, jolloin Ylioppilastalo B:ssä aloitettiin remontti, jonka jälkeen klubitoiminta ei enää ole palannut taloon.

Osakuntatila B (2013-)

YO-talo B:n remontin jälkeen osakunnat ovat jälleen palanneet rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, missä SKO vuokraa yhdessä SHO:n ja TPO:n kanssa sisäpihan puoleista osaa entisen S-Osiksen tiloista. Ylioppilastalo B:n osakuntatila, l. Osakuntatila B, koostuu olohuoneesta ja kerhohuoneesta, jota osakuntien kerhot voivat käyttää tapaamisiaan varten ja jossa osakuntien hallitukset useimmiten kokoustavat. Ennen TPO:n muuttoa Osakuntatila B:hen tammikuussa 2016 SKO:n ja SHO:n kämppiksenä tiloissa oli TVO syyskuusta 2013 joulukuuhun 2015. Varsinaissuomalaiset päättivät syksyllä 2015 kuitenkin keskittää tilansa Logomon naapurin ravintolaansa, Köysikselle.