Historia

Tilan historia osakuntien majapaikkana ulottuu kymmenien vuosien taakse ja Ylioppilastalo B:n katutason osakuntatila onkin vuosien varrella nähnyt sitsejä ja osistansseja salissa, bändejä lavalla, laneja, kisakatsomoita ym. ym.

S-Osis (1975-2012)

S-Osis oli Satakuntalais-Hämäläisen Osakunnan ja Savo-Karjalaisen Osakunnan opiskelijavoimin pyörittämä C-oikeuksin varustettu osakuntaravintola. Se oli osakuntien ylläpitämä monitoimitila, joka päivisin toimi osakuntatilana, opiskelijan olohuoneena, jossa opiskelijoilla oli mahdollisuus virkistäytyä luentojen välissä. Iltaisin se palveli opiskelijayhdistyksiä bile- ja kokoustilana ja toimi myös klubina, josta monen bändin menestystarina on alkanut. S-Osiksen 37-vuotinen taival päättyi vappuna 2012, jolloin Ylioppilastalo B:ssä aloitettiin remontti, jonka jälkeen klubitoiminta ei enää ole palannut taloon.

Osakuntatila B (2013-)

YO-talo B:n remontin jälkeen osakunnat ovat jälleen palanneet rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, missä SKO vuokraa yhdessä SHO:n kanssa sisäpihan puoleista osaa entisen S-Osiksen tiloista. Ylioppilastalo B:n osakuntatila, l. Osakuntatila B, koostuu olohuoneesta ja kerhohuoneesta, jota osakuntien kerhot voivat käyttää tapaamisiaan varten ja jossa osakuntien hallituksetkin välillä kokoustavat. Turun yliopiston Varsinaissuomalainen Osakunta eli tiloissa SKO:n ja SHO:n kämppiksenä syyskuusta 2013 aina joulukuuhun 2015, minkä jälkeen varsinaissuomalaiset keskittivät toimintansa Logomon naapurissa sijaitsevaan ravintolaansa. TVO:n tilalle Osakuntatila B:hen muutti tammikuussa 2016 Turun yliopiston Pohjalainen Osakunta, joka taas syyskuussa 2017 on muuttamassa toimistonsa YO-kylän kupeeseen Q-talolle.